top of page
  • beautysalonvansoer

Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2022

Een schone huid is de start naar een mooie huid.

In elke huidverzorgingsroutine is reinigen altijd de eerste stap. We vinden het allemaal fijn om te weten dat we lekker schoon en fris zijn, maar wat voor routine is er nodig om de huid daadwerkelijk gezond, mooi en stralend te maken en dit te behouden? Je leest in deze nieuwe blog waarom het reinigen van de huid zo belangrijk is.


Wat zit er na een dag allemaal op de huid?

  • Dode huidcellen: Onze huid heeft natuurlijke processen voor regeneratie (vernieuwing) van de huid. Deze processen vinden elke dag plaats, voornamelijk gedurende de nacht. Dode huidcellen worden naar de oppervlakte geduwd terwijl nieuwe huidcellen ze vervangen. Na een dag, het maakt niet uit wat je gedurende deze dag hebt gedaan, zit er dus een laagje van dode huidcellen op de huid.

  • Bacteriën: Wist je dat er onderzoek is geweest naar hoeveel keer per dag jij je gezicht aanraakt? Dit schijnt maar liefst 300 (!) keer te zijn! Stel je eens voor hoeveel bacteriën er op deze manier van je handen naar je gezicht worden overgebracht. Niet echt een fijn idee. Deze bacteriën kunnen zorgen voor ontstekingen, zoals puistjes. Daarnaast kan ook de barrièrefunctie verstoord raken, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen externe invloeden.


  • Make-up: De meeste van ons dragen gedurende de dag make-up. Vooral foundation kan na een lange dag behoorlijk diep in de poriën terecht komen. Hierdoor raakt de huid verstopt, met allerlei nare gevolgen van dien (zoals vroegtijdige huidveroudering).

  • Luchtvervuiling: Daar waar dit een aantal jaar geleden vooral in de grotere steden een probleem vormde, maakt het nu niet meer uit waar je woont. Jouw huid ontkomt helaas niet aan luchtvervuiling. Onderzoek wijst uit dat fijnstofdeeltjes en –druppels, die bestaan uit metalen, zuren en chemicaliën, invloed hebben op de huid. Bij mensen met huidaandoeningen kunnen deze fijnstofdeeltjes zorgen voor een toenemende gevoeligheid. Ook een droge huid kan nog droger worden door de agressieve deeltjes in fijnstof. Geen prettig idee om hiermee dus lekker je bedje in te stappen. Alleen met water was je deze stoffen helaas niet van de huid.

Waarom is het belangrijk om ’s avonds de huid te reinigen? Alle bovengenoemde punten zorgen ervoor dat de huid aan het einde van de dag behoorlijk vies is. Naast dat het gewoon geen fijn idee is om zo te moeten gaan slapen, wil je huidproblemen zoals puistjes, roodheid en een doffe en vale huid voorkomen.

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke redenen om ’ s avonds de juiste reinigingsroutine te volgen:

  1. Regeneratie: de huid zit gedurende de avond in de regeneratieve fase. Je huid is druk aan het werk zichzelf te herstellen en zuurstof is een cruciaal onderdeel van dit proces. Hoe meer viezigheid er op de huid zit, hoe minder zuurstof de huid kan bereiken. Studies hebben aangetoond dat deze nachtelijke processen essentieel zijn voor het vermogen van de huid om de zichtbare tekenen van veroudering te bestrijden.

  2. Haal het maximale uit je skincare: anti-aging serums en crèmes die je 's nachts aanbrengt werken veel beter op een schone huid, waardoor de serums tot in de poriën kunnen doordringen. Zonder make-up en de vervuilende stoffen van de dag te verwijderen, zijn de poriën verstopt en kunnen ze geen infusies van antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen ontvangen. Verstopte poriën kunnen na verloop van tijd zelfs groter en zichtbaarder worden.

  3. Hogere lichaamstemperatuur: Gedurende de nacht stijgt de lichaamstemperatuur. Hierdoor is de huid vatbaarder voor uitdroging. Een goede hydratatie is essentieel voor een jonger uitziende huid. Daarom is het van cruciaal belang om voor het slapengaan een vochtbindende crème aan te brengen. Door te reinigen voordat je deze crème aanbrengt, kan deze doordringen en goed werken.

Waarom is het belangrijk ’s ochtends de huid te reinigen? Het is gemakkelijk in te zien waarom een ​​nachtelijke reinigings- en huidverzorgingsroutine belangrijk is. Maar hoe zit het met de ochtend? De nachtelijke processen zoals hiervoor omschreven, hebben hun uitwerking op de huid wanneer je weer wakker wordt. Terwijl je huid zich 's nachts verjongt en herstelt, blijft er een laagje dode huidcellen, afvalstoffen en (vet) talg achter.

Door je gezicht met alleen water te reinigen, wordt slechts 55% van dit vuil verwijderd! Gebruik dus ook in de ochtend een passende reiniging en lotion.


Waarom een reiniging én een lotion? Elke huid heeft een zuurmantel, bestaande uit een mix van talg, zuren, dode huidcellen en zweet. Deze zuurmantel beschermt jouw huid tegen ziekmakende bacteriën, uitdroging en luchtvervuiling. Hoe gezonder de zuurmantel, des te beter deze jou kan beschermen tegen deze invloeden. Een gezonde zuurmantel heeft een pH-waarde rond de 5.5. Wanneer de zuurmantel uit balans is kan dit huidproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan ontstekingen, een droge huid of juist een vette huid. Het is dus van belang om de pH-waarde van jouw huid te herstellen nadat je deze hebt gereinigd of wanneer je gebruik hebt gemaakt van water (Dat een pH-waarde van 7 heeft). Wil jij de allerbeste resultaten voor jouw huid en verzekerd zijn van een schone huid? Dan is het gebruik van een lotion na een reinigingsproduct essentieel! Een lotion verwijdert namelijk de laatste restjes van je reiniger en brengt de pH-waarde weer in balans.


Waar te beginnen?

Om de juiste producten te vinden om hiermee aan de slag te gaan, hoef je niet ver te zoeken. Misschien heb je zelfs in de salon al kennis mogen maken met het mooie merk Décaar. Dit merk heeft voor ieder huidtype een geschikte reiniging, zoals de Purifying Cleansing Gel (gemengde en vette huid), de Delicate Foam Cleanser (gevoelige huid), of de Cleansing Milk (droge huid). Deze reinigers verwijderen make-up, talg en vuiligheid op een zachte wijze van de huid, zonder de huideigen functies aan te tasten.

Ook heeft Décaar voor iedere huid een passende lotion. De Phyto Lotion (gemengde en vette huid) zorgt er daarnaast voor dat ontstekingen en een vettige glans zichtbaar worden verminderd. De PH Balancing Lotion verzorgt de huid daarentegen intensief.Een nieuwe start maken

Ben je enthousiast geworden na het lezen van mijn blog en wil je graag beginnen aan jouw nieuwe reinigingsritueel? Ontvang nu tijdelijk 10% korting wanneer je 2 DÉCAAR reinigingsproducten koopt (bijvoorbeeld een reiniging en lotion). Ik help je heel graag met het uitzoeken van een passende reiniging bij jouw huidtype!


Liefs, Jessie

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page